Vær med

Her er også plads til dig

Har du lyst til at være med i en stor naturskøn have, med havet lige i nærheden og skoven i baggrunden? Og har du lyst til at bidrage i et mangfoldigt og socialt arbejdsfællesskab, hvor vi er sammen om haven, og folk kan bidrage med de ressourcer og forskelligheder de har?

Gallo Gartneriet er en frivillig forening med en ansat leder. Størstedelen af de mennesker, som arbejder her har psykisk sårbarhed som fællesnævner. Derudover er der en fast gruppe af frivillige, der lægger vejen forbi gartneriet og giver en hånd med arbejdet. I det daglige skelnes der ikke mellem ansatte og frivillige. Alle der deltager i gartneriets arbejdsfællesskab regnes for medarbejdere med indflydelse på fordelingen og planlægningen af arbejdet.

Ring eller skriv en email, hvis du vil vide mere eller hvis du bare vil i gang, så kan vi aftale at mødes i haven og se om det er noget.

Du finder vores kontakt-oplysninger ved at klikke her

En arbejdsdag i Gallo Gartneriet

En arbejdsdag i Gallo Gartneriet starter kl. 9.00 om morgenen.

Man møder op i arbejdstøjet og hen over en kop kaffe gennemgår lederen de opgaver, der skal løses i løbet af dagen, og man byder ind på det, der passer en bedst den dag.

Arbejdsopgaverne er mangeartede og varierede. Der er altid græs, der skal slås, bede der skal luges eller blomster og bær, der skal plejes og plukkes. Arbejdet planlægges sådan at alle kan være med uanset forhåndskendskab til havebrug, mentalt overskud og kræfter. Man får instruktion til opgaven og kan arbejde sammen med andre, hvis man har lyst – man kan også gå og være lidt sig selv om en opgave.

Hvis man er ny i gartneriet og ikke har den store erfaring med at dyrke have, så bliver man ofte taget under vingen af en mere erfaren medarbejder, der vejleder om teknikker og giver fif til havearbejdet. Der holdes en kort pause om formiddagen og senere en frokostpause. I pauserne samles alle havens medarbejdere, og der bliver fulgt op på, hvordan arbejdet skrider frem.

brød
Bitalve
Frivillige i Gallo Gartneriet 2
Frivillige i Gallo Gartneriet 1
105770283_3158971057501931_8005674149295621024_n
Frivillige i Gallo Gartneriet
Frivillige i Gartneriet
Frivillige i Gallo Gartneriet 5
Gallo Gartneriets Have
Gallo Gartneriets Have

Forrige
Næste
Frivillige i Gallo Gartneriet 5
“I pauserne drikker vi kaffe og snakker om vind og vejr. Her er plads til alle og tid til tale og tavshed. Når man har begrænset energi så hjælper pauserne. Pauserne er vigtige, fordi de deler dagen op i overskuelige bidder. Pausen har stor betydning for fællesskabet. De er et samlingspunkt, hvor vi der arbejde i gartneriet sætter os ned og slapper af sammen. Nogle dage kan det virke uoverkommeligt at være udadvendt og tage kontakt, og så er pausen en mulighed for alligevel at komme hinanden ved. For os, så er pausen det tidspunkt, hvor vi mødes.”
– Anni
Frivillig i Gallo Gartneriet
“I gartneriet kan jeg komme som jeg er. Der er plads til at jeg kan fortælle om, hvordan jeg har det, men det er ikke krævet. Når jeg er i gartneriet så føler jeg mig fri og glad. Og det har jeg brug for. Og så kan man også være så heldig, at man møder ligesindede, som man kan dele sine tanker med. Når man går og luger sammen med andre, så taler vi ofte om de lette ting og det der gør os glade. Men vi kommer også ind på de dybe ting og det vi har svært ved.”
– Mette
Frivillig i Gallo Gartneriet