Hvem er Vi?

Gallo gartneriet

Gallo Gartneriet er en grøn enklave, der ligger på Rolighedsvej i Risskov og leder tankerne hen på en stor kolonihave med togbanen og havet som nærmeste nabo.

Vi dyrker blomster, planter, grøntsager, frugt og bær – alt sammen til videresalg i den lille bod ud til Rolighedsvej.

Gallo Gartneriet er en forening og socialøkonomisk virksomhed, der tilbyder en meningsfuld og rummelig beskæftigelse. En stor del af de mennesker der kommer og arbejder i haven har eller har haft en psykisk sygdom, sårbarhed, stress eller lign., men der kommer også andre århusianere og deltager med interesse for vores arbejde og haven. Stedet er netop tænkt som et fristed for alle med interesse for at dyrke haven og naturen og tage del i et venligt arbejdsfællesskab. Det er samtidig også en terapihave, hvor man kan benytte arbejdet i haven til at få fornyede ressourcer og en proces med “at komme sig”

Frivillige i Gartneriet

Gallo Gartneriet er et rekreativt område. I Gallo Gartneriet samles vi om at dyrke en økologisk have. Haven tænkes som et fristed, hvor alle, der er optaget af at dyrke jorden, kan samles, udveksle erfaringer og deltage i havearbejdet. 

Vi dyrker efter økologiske principper, så vi sprøjter ikke og bruger ikke gift. 

 

Et sted for alle

“Her holder vi ikke på formerne men er et uformelt sted. Vi er lige i haven. Uanset hvem du er og hvad din baggrund er, så mødes vi som ligesindede. Det er især noget vi bliver opmærksomme på, når vi får gæster på besøg. Så sidder direktøren ved siden af gartneren og sludrer og drikker kaffe. Folk, der kommer på besøg spørger tit “er du leder?”. Så fortæller jeg dem, at Gartneriet er noget vi er fælles om. Her løfter vi sammen”

             Anne Marie Bosley – Daglig leder

Hvordan dyrker vi haven?

I gartneriet dyrkes efter økologiske principper, selvom gartneriet ikke er statskontrolleret økologisk. 

At vi dyrker økologisk betyder, at der bliver plantet og høstet uden brug af kunstgødning eller pesticider. Gartneriets drivhuse er uopvarmede og derfor er de planter, der dyrkes i gartneriet, hårdføre og tilpasset det danske klima. 

Gartneriets blomsterbuketter er ofte sammensat af blomster, der vokser vildt i naturen og kan findes på mark og eng

 

En del af Gallo

Gallo Gartneriet er en del af Gallo aktiviteterne. Fælles for os alle er, at vi er skabt af og i Johannes Nielsens ånd, og alle har et særligt fokus på social og psykisk sårbarhed.

Gallo Gartneriet har eksisteret siden 1990.

Læs hele gartneriets historie her.

Vil du være med?

Vi vil altid gerne have flere frivillige.

Har du lyst til at være med i en stor naturskøn have, med havet lige i nærheden og skoven i baggrunden? Og har du lyst til at bidrage i et mangfoldigt og socialt arbejdsfællesskab, hvor vi er sammen om haven, og folk kan bidrage med de ressourcer og forskelligheder de har? 

Læs her hvordan du bliver frivillig hos Gallo Gartneriet.