Facebook

Like os på facebook og hold dig opdateret

med arrangementer, åbningstider, tilbud mm.

 

Åbningstider

Mandag til fredag:
kl. 9-14
-nogle dage senere


Frivillige er velkomne
Det er en dejlig måde at holde sommerferie på - ring eller skriv på 26165198 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 
Gallo Gartneriet

Gallo er ikke en del af Hospitalet, vi er en lille privat forening og vi regner med at kunne låne jordstykket af kommunen i fremtiden - også når der kommer et letbane stoppested. Vi har brug for al den opbakning og støtte vi kan få - både økonomisk og praktisk når vi måske skal lave lidt om på anlægget.  


Aktiviteter 

Se vores facebook side, vi har blandt andet foredrag om Bi-venlige planter, foredrag om økologisk dyrkning mm. Vi arrangerer også gåture fra haven langs stranden eller op i skoven hver anden uge.

 

Kig indenfor i haven

Der er jo åbent hele døgnet rundt alle ugens dage - gå på opdagelse, men venligst uden at tage noget - vi er afhængige af indtægten fra vores lille salgsbod.


Bliv medlem kun kr.100 se under fanen "praktisk info: 
 

Gallo Gartneriets Historie

johannes2

Johannes Nielsen, som startede Gallo og var oprindeligt uddannet gartner, startede Gallo skolens økologiske Gartnerprojekt op i 1990 sammen med Lene Andersen. Hun var på daværende tidspunkt kreativ medarbejder på museets åbne atelier og uddannet gartner. I de første mange år var der således to gartnere i ledelsen af Gallo Gartneriet

Hospitalet lagde jord til projektet og Vores Fælles Fremtid støttede projektet med 46.000 kr. under mottoet ”Tænk globalt og handel lokalt”. Hermed var der begyndt på det, der senere blev til Gallo Gartneriet. Gallo skolens økologiske gartnerprojekt begynder i foråret 1990 med Lene Andersen som ledende gartner. Der stilles en skurvogn op og bygges et drivhus på stedet, og man går gang med at forberede jorden til dyrkning. Der er ingen vand og el på stedet.

  
1991 - 1992

1991 Der bygges en kompostbeholder, og de første hjemmedyrkede grønsager og blomster sælges fra den lille bod ved vejen. Der er usikkerhed, om jordstykket kan beholdes.

1992 Projektet får en ny opholdsvogn, der kan undervises i, så der nu er to skurvogne. Desuden bliver drivhus nr. 2 stillet op. Det er nu helt sikkert, at projektet kan beholde jordstykket. Der bliver lagt dræn i en del af jorden og lavet højbede. Godt samarbejde med hospitalets gartneri. Der er tørke det år, og mange planter går til, da der ikke er vand på stedet.

  

1993 - 1998

1993 Gallo skolens økologiske gartnerprojekt er nu helt etableret, og det får navnet ”Gallo Gartneriet.” Det har været svært at leve op til 100 % økologi, derfor kan der anvendes kunstgødning fremover, men der bruges stadig ikke sprøjtemidler. Drivhus nr. 3 stilles op.

1994 – 1998 er Lene Andersen leder på gartneriet. Der er en del mennesker, der arbejder i gartneriet både i skånejob og langtidsledige i aktivering, samt frivillige. Der dyrkes i markdrift, dvs. ikke bede, på stykket ind mod Århus, og der dyrkes desuden på arealer ved Strandhuset. Der er stor aktivitet, og der dyrkes en del grønsager til salg i den lille bod. Gartneriet samarbejder desuden med et kollektiv, hvor der udveksles grønsager, samt med andre gartnere. Der undervises i økologi, og andre emner tages også op. I denne periode opbygges en fast kundekreds.

  

1999 - 2000

1999 Der er 6-7 medarbejdere enten i aktivering eller i skånejob. En udtalelse fra en medarbejder: ”Det er dejligt at ha' noget at stå op til, og at det også går til et godt formål - jeg kan specielt godt lide at få jord under neglene.” Lene Andersen er stadig ledende gartner, men får nu hjælp af Ingrid Sandholdt. 

 

2001 - 2002

2001 Det grønne projekt med Ingrid Sandholdt som leder begynder samtidig med, at Lene Andersen er ledende gartner. Det grønne projekt er et treårigt projekt støttet af Socialministeriet, hvis formål er at få psykiatribrugere i skånejob tilknyttet arbejdsmarkedet mere permanent. For at målgruppen kan tilknyttes arbejdsmarkedet, er det vigtigt med tryghed og sikkerhed for fremtiden i ansættelse. 

2002 Mere jord braklægges, så der nu er de 2000 m2 gartneriet er i dag. Det største drivhus renoveres, og der bygges en jordbær pyramide. Skurvognen ved boden blev udskiftet. Der kommer flere nye medarbejder i skånejob.

  
2003 - 2005

2003 Grenåbanen vil lægge en vej igennem gartneriet. Det betyder, at gartneriet trues af lukning. Der er nu 5 personer i skånejob og nogle i aktivering. Lene Andersen holder 15 års jubilæum.

2004 Gallo Gartneriet siger farvel og tak til Lene Andersen for en formidabel indsats. Ingrid Sandholdt overtager ledelsen af Gallo Gartneriet i et fleksjob. Der kommunikeres stadig med Grenåbanen.

2005 Der bliver lavet en underskriftsindsamling til fordel for gartneriet, og der er mange støtter, som gerne vil beholde gartneriet.

 

2006 - 2008

2006 Foråret begynder Gitte Bruun som ledende gartner i Gallo Gartneriet i fleksjob. 

2007 Der bliver lavet pilehegn langs banen. 

2008 Der laves en lille potteplads til stauder og krydderurter, der sælges i boden. Grenåbanen trækker deres krav tilbage, hvilket betyder, at gartneriet kan bestå.

 

2009 - 2010

2009 Gallo Gartneriet får et nyt halvtag bag boden. Der er rigtig mange i gartneriet - det bliver til 22 personer, frivillige såvel som folk i skånejob. Der bliver indlagt elektricitet i gartneriet og varmepumpe i opholdsvognen.

2010 Gartneriet får en ny skurvogn, og der føres vand og el under vejen for at kunne forsyne begge dele af området.