Facebook

Like os på facebook og hold dig opdateret

med arrangementer, åbningstider, tilbud mm.

 

Åbningstider

Mandag til fredag:
kl. 9-14
-nogle dage senere


Frivillige er velkomne
Det er en dejlig måde at holde sommerferie på - ring eller skriv på 26165198 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 
Gallo Gartneriet

Gallo er ikke en del af Hospitalet, vi er en lille privat forening og vi regner med at kunne låne jordstykket af kommunen i fremtiden - også når der kommer et letbane stoppested. Vi har brug for al den opbakning og støtte vi kan få - både økonomisk og praktisk når vi måske skal lave lidt om på anlægget.  


Aktiviteter 

Se vores facebook side, vi har blandt andet foredrag om Bi-venlige planter, foredrag om økologisk dyrkning mm. Vi arrangerer også gåture fra haven langs stranden eller op i skoven hver anden uge.

 

Kig indenfor i haven

Der er jo åbent hele døgnet rundt alle ugens dage - gå på opdagelse, men venligst uden at tage noget - vi er afhængige af indtægten fra vores lille salgsbod.


Bliv medlem kun kr.100 se under fanen "praktisk info: 
 

Hvordan dyrker vi haven?

I gartneriet dyrkes efter økologiske principper, selvom gartneriet ikke er statskontrolleret økologisk. At vi dyrker økologisk betyder, at der bliver plantet og høstet uden brug af kunstgødning eller pesticider. Gartneriets drivhuse er uopvarmede og derfor er de planter, der dyrkes i gartneriet, hårdføre og tilpasset det danske klima. Gartneriets blomsterbuketter er ofte sammensat af blomster, der vokser vildt i naturen og kan findes på mark og eng.

Gartneriet er inddelt i to afdelinger. I den ene del af haven står der flerårige planter (stauder) i højbede ved siden af gartneriets tre drivhuse. I denne del af haven finder man også gartneriets overdækkede terrasse, bærbuskene og pottepladsen. I den anden del af haven er det de etårige planter, der fylder. Her er højbedene fyldt med beplantning, der bliver sået eller plantet ud i det tidlige forår. I bunden af denne del af haven står gartneriets to bistader, kompostbunken og frugttræerne.

Vi passer godt på vores jordlod og tilfører eksempelvis næring til jorden ved at sprede kompost og hestemøg på vores højbede og så holder vi på næringsstofferne ved at så efterafgrøder, såsom blodkløver og sennep. Efterafgrøderne er med til at binde kvælstoffet til jorden og forbedrer dermed jordkvaliteten.

Vi følger årstidernes gang og dyrker økologisk, fordi vi gerne vil arbejde med naturen og ikke imod den. i gartneriet lægger vi desuden vægt på at have en stor artsrigdom, fordi vi gerne vil være med til at udbrede kendskabet til forskellige planter, deres livsvilkår og pleje samt brug og kulturhistorie.


Den terapeutiske have

"I arbejdet med haven forholder jeg mig til tomater og til livet. Vi kommer vidt omkring. Vi følger årstidernes gang. Vi har talt om, hvordan det at være fremadstormende, er det bedste man kan være i vores tid. Men i arbejdet med haven, der sætter vi farten ned. Når vi har fingrene begravet i mulden, så følger vi en anden tid, hvor det er årstiderne der dikterer og ikke vores kalendere".


Gartneriets bod

I Gallo Gartneriets bod, der ligger ud til Rolighedsvej i Risskov, kan man købe et udvalg af Gartneriets produkter. For billige penge kan man købe blomsterbuketter, grøntsager, bær, potteplanter, honning og frugt. For betjening, skal man blot ringe på klokken, så kommer der en medarbejder. Ring-på-klokken løsningen giver medarbejderne friheden til at arbejde i gartneriet, samtidig med at de passer biksen og har den daglige kontakt med kunderne fra nærområdet.