Facebook

Like os på facebook og hold dig opdateret

med arrangementer, åbningstider, tilbud mm.

 

Åbningstider

Mandag til fredag:
kl. 9-14
-nogle dage senere


Frivillige er velkomne
Det er en dejlig måde at holde sommerferie på - ring eller skriv på 26165198 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 
Gallo Gartneriet

Gallo er ikke en del af Hospitalet, vi er en lille privat forening og vi regner med at kunne låne jordstykket af kommunen i fremtiden - også når der kommer et letbane stoppested. Vi har brug for al den opbakning og støtte vi kan få - både økonomisk og praktisk når vi måske skal lave lidt om på anlægget.  


Aktiviteter 

Se vores facebook side, vi har blandt andet foredrag om Bi-venlige planter, foredrag om økologisk dyrkning mm. Vi arrangerer også gåture fra haven langs stranden eller op i skoven hver anden uge.

 

Kig indenfor i haven

Der er jo åbent hele døgnet rundt alle ugens dage - gå på opdagelse, men venligst uden at tage noget - vi er afhængige af indtægten fra vores lille salgsbod.


Bliv medlem kun kr.100 se under fanen "praktisk info: 
 

Hvem er vi?

Gallo Gartneriet er en frivillig forening og social økonomisk virksomhed. Størstedelen af de mennesker, som arbejder her, har psykisk sårbarhed som fællesnævner, nogle af dem er førtidspensionister ansat i job med løntilskud. Derudover er der en fast gruppe af frivillige, der lægger vejen forbi gartneriet og giver en hånd til med arbejdet. I det daglige skelnes der ikke mellem ansatte og frivillige -  alle der deltager i gartneriets arbejdsfællesskab regnes for medarbejdere med lige dele medbestemmelse over fordelingen og planlægningen af arbejdet.


Om at være frivillig i haven

"I gartneriet kan jeg komme som jeg er. Der er plads til at jeg kan fortælle om, hvordan jeg har det, men det er ikke krævet. Når jeg er i gartneriet så føler jeg mig fri og glad.Og det har jeg brug for. Og så kan man også være så heldig, at man møder ligesindede, som man kan dele sine tanker med.Når man går og luger sammen med andre, så taler vi ofte om de lette ting og det der gør os glade. Men vi kommer også ind på de dyb ting og det vi har svært ved".


Hvorfor blive medarbejder i Gallo Gartneriet?

I Gallo Gartneriet arbejder man under åben himmel og i tæt kontakt med naturen. Det giver arbejdsglæde at være ude i den friske luft og få sol i nakken og jord under neglene. Gallo Gartneriet er et rart arbejdsfællesskab, hvor der er højt til loftet og altid brug for ekstra hænder. Her arbejder man side om side og deler glæden ved at være i det fri og få noget fra hånden.

Fordi haven er så alsidig med både blomster, bær og grøntsager, så kan de metoder og teknikker man lærer i Gallo Gartneriets produktion overføres til egen have, højbed eller altankasse. Gallo Gartneriet er et godt sted at starte, hvis man gerne vil blive klogere på økologisk havebrug, men mangler den nødvendige viden og teknik for at kunne komme i gang.


Fællesskabet

"Her holder vi ikke på formerne men er et uformelt sted. Vi er lige i haven. Uanset hvem du er og hvad din baggrund er, så mødes vi som ligesindede. Det er især noget vi bliver opmærksomme på, når vi får gæster på besøg. Så sidder direktøren ved siden af gartneren og sludrer og drikker kaffe. Folk, der kommer på besøg spørger tit "er du leder?". Så fortæller jeg dem, at Gartneriet er noget vi er fælles om. Her løfter vi sammen"